domingo, 25 de septiembre de 2011

Basque Culinary Center, Donostiako sukaldaritza fakultate berria


Basque Culinary Center izeneko sukaldaritza fakultate berria bihar inaguratuko da donostian. Sukaldaritza zentro berria Miramongo fakultatean kokaturik dago eta 70 ikaslek estreinatuko dute 2011-2012ko kurtso honetan. Sukaldaritzan zentraturiko proiektu honen iniziatiba Mondragoneko Unibertsitateak izan du eta mundu osoan dauden sukaldaritza fakutate bakarretakoa da.



Basque Culinary Center edifizioa argazkian, El Diario Vascotik hartutako argazkia. 

        17 milioi euroko kostua izan du fakultatea eraikitzeak eta edifizio guztia ekipamendu onenekin betetzea. Finantziazioa Zientzia eta Berrikuntza Ministerioaren eta Eusko Jaurlaritzaren eskutik izan da. 15.000 metro karratu erabilgarri ditu zentroak. Honen diseinuaz Vaumm estudio donostiarra arduratu da. Edifizioa plater pilatuen antzera diseinaturik dago. Bertako ikasleek sei ikasgai izango dituzte: Sukaldaritza teknikak, elikadura eta sukaldaritzaren historia eta soziologia, lehengaiak edota informatika besteak beste. Irakasleak sukaldaritza arloko hainbat aditu izango dira.

Joxe Mari Aizeaga da BCCren zuzendaria, eta zentro honen patronatuan aski ezagunak diren sukaldari euskaldunak daude: Juan Mari Arzak, Pedro Subijana, Martin Berasategui, Hilario Arbelaitz, Andoni Luis Aduriz, Karlos Argiñano eta Eneko Atxa.


Proiektu arriskatu hau “ilusio handiarekin” jaio dela dio BCCko zuzendaria den J.M Aizeagak, izan ere P. Subijanak eta J.M Arzakek duela urte batzuk egindako saiakera berberan porrot egin zuten. Arrazoi horrengatik izan du proiektu honek hain harrera ona.



No hay comentarios:

Publicar un comentario